08:00 / 25.11.2019 Общество

Криваві гроші Безносенко і команди

Широким резонансом розповсюдилася інформація про проведення в Національному інституті раку 16 серпня 2019 року спецоперації Управління захисту економіки у місті Києві.

Результатом роботи оперативників стала ухвала слідчого судді Голосіївського району міста Києва на проведення обшуків у головного лікаря  Безносенко А.П., організатора злочинної схеми.

В результаті обшуку у Безносенко  вилучено документацію зі схемами розподілу між членами злочинного угрупування  незаконно отриманих коштів за реалізацію препаратів для проведення хіміотерапії закуплених інститутом за державні кошти, та низка хіміопрепаратів готових для продажу бідолашним пацієнтам зі страшним діагнозом які заради свого життя готові віддавати останні кошти для порятунку.

Безносенко А.П.  організував злочинне угрупування з чітко розподіленими ролями, тут також були задіяні заступник головного лікаря з медичної роботи Воскобойніков О.М., який прикривав списання препаратів за допомогою підробних печаток інституту, які були вилучені в його кабінеті при проведенні обшуку.

Схема почала працювати з моменту приходу Безносенко на посаду Головного лікаря Національного інституту раку, та діяла наступним чином. Лікар-онколог поліклінічного відділення Шепіль О.В. за вказівкою головної дійової особи Безносенко А.П. пропонував пацієнтам придбати препарати для проведення хіміотерапії призначеної  Безносенком А.П., або  його спільником завідувачем поліклінічного відділення Висоцьким А.Г. за суми від 4000 до 70 000 гривень за один сеанс, як пояснювали пацієнтам медики, ліків в інституті немає, оскільки держава не виділяє коштів, але вони можуть «допомогти» їх отримати,  хоча насправді препарати закуплені за державні кошти у повному обсязі на складі були. 

Наприклад: зі слів лікарів,  для хворого закінчується  придбаний  за бюджетні кошти Цісплатин та  місць для проведення курсу хіміотерапії немає.

Але коли пацієнт  домовився за винагороду, то  по документам списується бюджетний препарат як такий, що введений хворому, а хворий за цей препарат розраховується з лікарем.

Шепіль О.В. після отримання коштів за хіміопрепарати заходив до завідувача поліклінічного відділення Висоцького А.Г., де передавав отримані від онкохворих гроші.

Висоцький А.Г. збирав гроші отримані з онкохворих  та кожної п’ятниці заносив головному лікарю Безносенко А.П. в кабінет, де той брав собі 50 %, а залишок розподіляв ці «криваві» кошти між учасниками злочинної схеми. Суми сягали від 150 000 до 500 000 гривень за тиждень.

При  проведенні спец операції поліцією було затримано в момент передачі коштів отриманих за хіміотерапевтичні препарати  дійових осіб злочинної схеми та  20 000 гривень, які шахраї «зібрали» з онкохворих.

Обійнявши посаду Головного лікаря Безносенко розробив корупційні схеми що до  закупівель лікарських засобів. Вже встановлено факт отримання хабарів головним лікарем  Безносенко А.П. від суб'єктів господарювання за перемогу у процедурах відкритих торгів  із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту Раку зокрема за даними джерела в кримінальній справі фігурують такі компанії як «Дезамед», «УкрБіо», «Хімлаборреактив», «Людмила – Фарм».

За чотири роки роботи Головнону лікарю Безносенко при офіційній зарплатні в 10 000 гривень вдалося придбати собі квартири в Києві по вулиці Якубівського,11 вартістю 50 000 $, квартиру в  ЖК «Шервуд» вартістю 210 000 $ яку Безносенко оформив на свого батька  Безносенко Петра Володимировича.

автомобілі Субару Оутбек вартістю 40 000 $ :

Тойота Авенсис вартістю 10 000 $

Загальна вартість майна придбаного Безносенко за час обіймання посади Головного лікаря складає близько  310 000 $, або 7 595 000 гривень «зароблених» за чотири роки роботи  на хабарях та корупційних схемах. Буде дуже дивним якщо Безносенко якого повністю поглинула корупція стане членом Українського бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я.

На даний час пан Безносенко вже відсторонений від посади, проти ньгого порушено низька кримінальних проваджень.