21:10 / 09.09.2015 Общество

Засідання робочої групи з питань європейської інтеграції Громадської ради

03 вересня 2015 року відбулося перше засідання робочої групи з питань європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Громадської ради при Міністерстві молоді та спорту України за участю заступника Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Миколи Мовчана, Надзвичайного та Повноважного Посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса, голови Громадської ради при Мінмолодьспорту Сергія Тимофєєва, голови робочої групи Ольги Павленко, представників громадських молодіжних та спортивних організацій, інших запрошених гостей.

В ході засідання Сергій Тимофєєв наголосив про важливість обговорення питання європейської інтеграції України та перейняття досвіду європейських країн щодо організації діяльності органів виконавчої влади у сфері молоді та спорту та взаємодії громадських організацій з владою.

Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс поінформував про діяльність відповідних органів у сфері молоді та спорту у Литовській Республіці, про укладену нещодавно Угоду між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Раду обмінів молоддю України та Литви, про спільні українсько-литовські заходи, які проводяться з метою зміцнення і поглиблення процесу зближення двох народів.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції Микола Мовчан підтримав прагнення набуття досвіду та наголосив на важливості залучення громадянського суспільства до питань європейської інтеграції, а також поінформував учасників про роботу Міністерства в напрямі розширення можливостей реалізації в Україні молодіжних проектів діючої програми ЄС "Ерасмус +" шляхом широкого інформування української молоді про проекти програми "Ерасмус +" через проведення відповідних інформаційних кампаній та посилення штату Національного офісу "Ерасмус+" в Україні кваліфікованими експертами. Також було зазначено, що з метою поширення інформації про програму ЄС "Ерасмус+" на сайті Міністерства молоді та спорту створено окрему рубрику з необхідною інформацією про програму та посиланнями на відповідні ресурси.

Під час засідання були обговорені питання співробітництва Міністерства та Громадської ради на напрямі європейської інтеграції, відносин з іноземними партнерами, взаємного обміну інформацією та досвідом, інші питання можливого співробітництва. Засідання робочої групи відбуватимуться щомісяця.