17:28 / 03.07.2015 Общество

Париж святкує річницю винахіду бікіні

69 років бікіні. До цієї події в Парижі відбувся показ найперших відвертих купальників. Порівняти купальні костюми 1940 та сучасні зможуть парижани й цими вихідними. У столиці Франції обіцяють провести покази ретро-купальників.

Мініатюрні клаптики - так "охрестили" критики купальний костюм, який у1946 році у Парижі представив модельєр Луї Реар. Новий одяг для плавання враз став модною темою для обговорень, так само, як проведені 4 днями раніше ядерні випробування США неподалік атоллу Бікіні. Тож і назва нового купальника не забарилась.

Тепер без бікіні пляж не уявити. І перші купальні костюми Луї Реара здаються в сучасному світі надто цнотливими. До 69-ліття бікіні у Парижі знову провели фотосессію в купальниках "середини 1940".

"Поява бікіні стала - революційною. Адже завдяки йому жінка змогла зробити те, що раніше було заборонено - оголила свій пупок", - говорить Жізле Райє, колекціонер одягу.

Творець бікіні тоді не зміг умовити одягти костюм професійних манекенниць. Тому звернувся до стриптизерші. Бікіні став квитком до слави для 19-річної Мішелін Бернардіні. Після першої ж фотосесії вона отримала 50 тисяч листів з усієї Європи з пропозицією вийти заміж. Але дівчина обрала кіно.

Жінки довго не наважувались одягти новий купальник - доки Бріджит Бардо не знялась в ньому у фільмі "І Бог створив жінку". Актриса розгулювала у бікіні на пляжі під час Каннського фестивалю. Тож після - жінки усього світу своїм чоловікам заявили - "хочу такий, як у Бардо".

"69 років бікіні залишається у тренді. Хоч з'явилися різні його види - з різноманітних тканин, будь-які форми ліфів. Але все це розмаїття об'єднує одне слово – бікіні", - говорить Сесіль Вів'є-Г'юрі, директор модного дому нижньої білизни.

За 69 років модельєри розробили 9 видів купального костюма "бікіні". А сам купальник й досі - найпопулярнішим як на пляжах, так і на подіумах.