00:53 / 25.06.2015 Общество

За українські книжки тепер можна буде отримати премію

Президент Петро Порошенко підписав указ щодо присудження щорічної премії Президента "Українська книжка року".

Її отримали трилогія від Левка Різника, а також два книжкові видання - "Вулицями старого Києва" і "З Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

"На підставі рішення Комітету зі щорічної премії Президента України "Українська книжка року" постановляю: Присудити щорічну премію президента України "Українська книжка року": трилогії "Самотність пророка, або Добрий Ангел Івана Франка: Роман-есей", "Поет і владика: Роман-есей", "Доктор і Професор, або На шляху поступу: Роман-есей" у номінації "За видатні досягнення в галузі художньої літератури", - йдеться у документі.

У номінації "За вагомий внесок у розвиток українознавства" премію присуджено також книжковому виданню "Вулицями старого Києва", а в номінації "За сприяння у вихованні підростаючого покоління" - книжковому виданню "З Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі".

При цьому звання лауреата премії президента "Українська книжка року" присвоєно: за трилогію - авторові Левку Різнику; державному підприємству "Всеукраїнське спеціалізоване видавництво "Світ"; за книжкове видання "Вулицями старого Києва" - авторові Ользі Друг; за книжкове видання "3 Божого саду. Рослини і тварини у Святому письмі" - авторові Андрію Топачевському, а також Національному видавництву дитячої літератури "Веселка".