00:07 / 25.06.2015 Общество

Українці регулярно займаються благодійним волонтерством

Зелена книга української благодійності" виходить у світ третій рік поспіль.

В Україні регулярно і системно займається благодійною волонтерською діяльністю близько 10% українського суспільства.

Про це під час презентації "Зеленої книги української благодійності - 2014" в Укрінформі повідомив віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник.

"Зрозуміло, що людей, які беруть участь в різних доброчинних акціях, набагато більше, ніж 10% суспільства. Треба дякувати всім, хто хоч якимось чином долучається до цього процесу. Ми говоримо про 10% людей, які це роблять відносно регулярно, систематично, це ті, які постійно дають гроші, або ті, які постійно беруть участь в волонтерських акціях", - сказав Олійник.

Крім того, результати експертного опитування засвідчили, що зміни до діючого законодавства щодо умов провадження благодійництва та волонтерства, прийняті протягом 2014 року, практично не будуть мати жодного впливу на те, що відбувається в благодійному середовищі.

"Ми поставили питання, як прийняті в Україні закони протягом 2014 року вплинуть на вашу діяльність, ми отримали відповідь - практично не будуть мати жодного впливу на процес провадження благодійної та волонтерської діяльності в Україні - 40%. Це означає, що кожен другий, третій експерт поважно ставиться до того, що зробила Верховна Рада в 2014 році, але разом з тим, не вірить в те, що це буде мати позитив", - зазначив Олійник.

"Зелена книга української благодійності" виходить у світ третій рік поспіль. Вона складається з двох частин - результатів щорічного національного експертного опитування "Стан розвитку благодійності в Україні" та моніторингу публічної промоції благодійності у нашій країні.

Опитування "Стан розвитку благодійності в Україні - 2014" проводилося у травні-червні минулого року. В опитуванні взяли участь 57 експертів, які представляють всеукраїнські та регіональні благодійні, громадські й волонтерські організації, заклади освіти, культури, медицини, медіа й наукові установи з усіх куточків України.