06:22 / 18.05.2015 Общество

Російські терористи повинні сидіти в українській буцегарні

Бій між українськими військовими та диверсійно-розвідувальною групою, до складу якої входило 14 бойовиків і російських спецназівців, стався 16 травня близько 15.00.

Бойовики намагалися з мінометів вбити російських спецназівців, коли зрозуміли, що вони потрапили в полон до українських військових.

Про це розповів спікер Генштабу Владислав Селезньов, передає InfoResist.

"Після того, як бойовики зрозуміли, що бійці спецназу РФ потрапили в полон, вони відкрили вогонь з так званих мінометів, що кочують, встановлених на машинах. Бойовики цілилися саме туди, де перебували спецназівці. Було очевидно, що вони намагалися не допустити потрапляння в полон живими", — повідомив спікер Генштабу.

За словами Селезньова, бій між українськими військовими та диверсійно-розвідувальною групою, до складу якої входило 14 бойовиків і російських спецназівців, стався 16 травня близько 15.00.

"Вони отримали інформацію, що нібито підрозділи Збройних сил України, які перебували на території населеного пункту Щастя, а також біля Луганської ТЕС, залишили свої позиції. І вони таким чином намагалися захопити стратегічний міст в районі цього населеного пункту", - сказав Селезньов в ефірі 5 каналу, передає Апостроф.

Коли диверсанти розміновували територію навколо моста, троє російських військовослужбовців натрапили на засідку українських військових. Відбувся бій, в якому брали участь військовослужбовці 92-ї механізованої бригади, а також військовослужбовці батальйону "Айдар".

Селезньов підкреслив, що росіян у полон взяли бійці 92-ї бригади, а не Айдару", як повідомлялося раніше.

"Це військовослужбовці 3-ї бригади спеціального призначення, що дислокується в Тольятті... Під час бою ці військові отримали поранення. Один отримав поранення в ногу, інший - в руку. Зараз вони дають свідчення, які підтверджують той факт, що на території, де в даний час проводиться антитерористична операція, перебувають військовослужбовці регулярних військ Російської Федерації", - сказав спікер Генштабу.

Селезньов додав, що в результаті бою загинув український військовий і взяті в полон військові Російської Федерації повинні понести кримінальну відповідальність за свої вчинки.