17:19 / 10.05.2015 Общество

Деньги на медоборудование для детей приходится собирать на аукционе, а не требовать у чиновников

12 травня у столиці відкриється благодійний проект "Мистецтво заради життя".

Проект має на меті зібрати кошти на медапаратуру для дітей із хворим серцем. Про це повідомляє сайт Національного культурно-мистецького та музейного комплексу "Мистецький Арсенал". Гості виставки зможуть побачити роботи 70 сучасних українських митців, які надали свої твори задля благодійної мети.

Підсумком виставки стане благодійний аукціон, кошти з якого передадуть до Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії з метою придбання кардіологічного УЗ апарату EPIQ-7 та реанімаційного місця для малюків.

У рамках виставки також представлять фотоісторію Марії Павленко про дітей, пацієнтів Центру, із вродженими або набутими вадами серця.

Для довідки. Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії є унікальним медичним закладом, де проводиться діагностика, лікування та хірургічна корекція найскладніших вроджених вад серця та судин.

За останні 10 років понад 280 тисяч пацієнтів отримали консультації у центрі, а 16,5 тисяч перенесли операції. За кількістю хірургічних операцій у 2014 році Центр є лідером серед аналогічних установ Європи.

Відкриття виставки відбудеться 12 травня о 18:30 у "Мистецькому Арсеналі". Триватиме експозиція до 18 травня. Переглянути картини може буде 11:00 до 20:00.

Вартість вхідного квитка – 40 гривень, пільгового квитка – 20 гривень (для учнів старших 12 років, студентів, пенсіонерів за наявності відповідного документу).