09:27 / 25.04.2013 Общество

Інтернет-портал my-hit.ru правоохоронці закрили незаконно

 

Співробітники МВС у рамках досудового слідства 18 квітня цього року вилучили сервери одного з найбільших українських Інтернет - ресурсів, безпідставно звинувачуючи портал у порушенні авторських прав. Адміністрація сайту відповідально заявляє, що сайт працював на цілком законних підставах, а будь-які звинувачення є необґрунтованими. Про це повідомляє інформаційне агентство УНН.

Сайт my-hit.ru («Енциклопедія кіно») створений з метою популяризації кіноіндустрії та для її шанувальників. Він забезпечує конституційне право громадян України вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб. При цьому фільми займають лише 0,5% всього вмісту сайту, решту становить інформація про акторів, рецензії на кінострічки, обмін думками кінофанів.

Слід зазначати, що сайт не є файлообмінником, на який кожен охочий анонімно може залити файл чи інформацію. Портал працює автоматично, за допомогою програми, яка самостійно розміщує на ресурсі виключно фільми, які знаходяться у вільному доступі в мережі Інтернет. Якщо фільм потрапив у вільний доступ помилково чи без відома правовласника, то для усунення будь-яких можливих конфліктних ситуацій було створено спеціальну поштову скриньку abuse@my-hit.ru , куди кожен правовласник може звернутися із вимогою видалити той чи інший фільм, що відразу ж здійснюється адміністрацією сайту. Крім цього, працює система фільтрації, яка унеможливлює повторне розміщення видаленого файлу.

Зараз адміністратора сайту незаконно звинувачують у порушенні авторських прав, проти нього безпідставно відкрили кримінальне провадження, вилучили сервери, повністю припинивши роботу ресурсу. Крім цього, до адміністратора порталу намагались застосувати запобіжні заходи у вигляді застави у сумі 20 тисяч гривень, однак суд відмовив у клопотанні слідчого. У адміністратора вилучили всі домашні комп’ютери, телефон, забравши не тільки знаряддя праці у програміста, а й позбавивши засобів зв’язку.

«Завдячуючи» конфлікту, адміністрація сайту із задоволенням дізналася про існування групи шанувальників «Енциклопедії кіно» в соціальній мережі «ВКонтакте». Хоча, попри поширювану в мережі інформацію, Катерина Новикова  не має ніякого стосунку до сайту і не може офіційно виступати від імені порталу, адміністрація сайту вдячна шанувальникам сайту за небайдужість та намагання допомогти. Відчувати Вашу підтримку в цей час для нас дуже важливо.

Адміністрація сайту до вилучення серверів, нічого не чула про Юркомпанію «Віндекс», яка представляє інтереси розробників ПЗ Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go та медіагруп 1+1, StarLightMedia, Медіа Група Україна та НТКУ, і не отримувала скарг від згаданої юридичної фірми.

В будь-якому разі адміністрація сайту завжди відкрита для вирішення спірних питань в цивілізованому руслі, відповідно до закону, а не шляхом протиправного силового тиску.