18:23 / 15.05.2024 Общество

Узявся за старе: голова виконавчої служби Кисельов видаляє новини про свою півмільйонну зарплату

Днями, на підставі аналізу декларації посадовця Мін'юсту, низка медіа повідомили про те, що голова Департамент виконавчої  служби України Максим Кисельов отримує щомісяця заробітну плату у розмірі понад півмільйона гривень. Та фактично одразу деякі з таких новин почали "зникати" з інтернет-простору.

 Так, як пише ZN.ua, 6 лютого Кисельов у своїй декларації про доходи вказав, що отримав 31.01.2024 року від Мін'юсту заробітну плату у розмір 557 435 грн. Вже 1 березня 2024 року, він задекларував отриману 28.02.2024 року від Мін'юсту ще 651 827 грн заробітної плати. Загалом, за перші 4 місяці поточного року заробітки чиновника склали 2,4 млн грн.

Вже згодом новини про статки Кисельова, що йдуть буквально з державної казни почали зникати з мережі Інтернет.
 

Нагадаємо, що на спробах "чистити" згадки про себе у ЗМІ та інтернет-мережі в цілому, Кисельова ловили й раніше. Зокрема, напередодні його призначення у Мін'юст фактично зник з інформаційного простору.

"Причина цього незвичного для нашого часу явища полягає в тому, що Максим Кисельов не пошкодував 150 000 доларів США видаливши з інтернету всю негативну інформацію про себе", - писали журналісти.

 Також нагадаємо, що Максима Кисельова звинувачували в отримані коштів від росіян. Мова про так званий "криптовалютний скандал", коли чиновник заявив про нібито викрадення з його криптогаманця понад 647,063 USDT. Та згодом, за версією журналістів розслідувачів, з'ясувалося, що це було скоріш інсценування злочину самим Кисельовим, власне, з метою маскування джерел надходження цих активів, що ведуть до громадян рф.