13:06 / 10.04.2024 Общество

ZDOROVI запустила пʼяту хвилю дослідження стану медичної галузі

Проєкт «Барометр» створено командою ZDOROVI з метою публічного моніторингу стану української медицини під час війни, потреб медичних закладів та ситуації з медичною інфраструктурою в різних регіонах, в тому числі на прифронтових та деокупованих територіях.

Команда проєкту проводить опитування серед керівників лікарень, головних лікарів, представників сектору охорони здоровʼя для фіксації обʼєктивного стану справ, як у конкретних медичних закладах, так і у галузі в цілому. Долучитись до опитування можна заповнивши форму: https://forms.gle/t7MFQrRzw3nv29vq9

Як розповіла засновниця Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталія Тулінова: «Ми проводимо «Барометр» для того, щоб володіти достовірною інформацією щодо ситуації в галузі, яка переживає численні виклики воєнного часу. Ці дані важливі для розуміння не тільки всередині країни, але й для наших міжнародних партнерів, які допомагають українській медицині вистояти. Тому раз на квартал наша команда працює над цим дослідженням і після ми публікуємо результати, які допомагають побачити ті нагальні потреби та задачі, що мають першочергове значення для якості допомоги пацієнтам у тому чи іншому регіоні».

Команда проєкту запрошує лідерів команд медичних закладів, керівників лікарень та шпиталів долучитися до 5-ї хвилі Всеукраїнського дослідження «Барометр». Участь респондентів у опитуванні допомагає залучати кошти від міжнародних донорів для підтримки проєктів, які рятують життя і захищають здоров’я; розробляти актуальні програми навчання та ініціативи для розвитку медиків; надавати медичним закладам найбільш необхідну допомогу, незалежно від її форм: ліки, обладнання, меблі, тренінги тощо; виявляти потреби, про які ще не говорять широко у медичній спільноті. 

Отримані дані публікуються в узагальненому вигляді, що забезпечує анонімність відповідей учасників. 

Нагадаємо, що Національна агенція гуманітарної допомоги ZDOROVI визнані критично-важливим підприємством для функціонування української медицини. Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається у співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – ІСАР Єднання, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Philips, Нідерландська рада біженців, GIZ, Projecten Vastenactie та інші благодійні фонди та організації.