20:50 / 22.03.2024 Общество

На ДніпроГЕС енергетикам вдалося запустити частину обладнання

Енергетики змогли запустити частину обладнання після терористичного ракетного акту російських нацистів на ДніпроГЕСі у Запоріжжі. Проте про нормальну роботу ГЕС говорити поки що не можна, повідомляють в Міненерго.

“На ДніпроГЕС, попри значні пошкодження, енергетикам вдалося запустити в роботу частину обладнання. Однак електроенергію станція поки не виробляє. Триває огляд пошкоджень для з’ясування та оцінки масштабів збитків”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, що російська федерація вчинила масштабну атаку на енергетичну систему України за останній час. Зафіксовані влучання в об’єкти генерації та системи розподілу в різних областях.

Також з ранку 22 березня російські терористи кілька годин били по Україні балістичними та крилатими ракетами, а також ударними безпілотниками. 

Від ракетного удару російських терористів по Запоріжжю вранці 22 березня загинули 35-річний чоловік та його 8-річна донька після того, як російська ракета “Кинджал” впала у приватному секторі міста. Також теракт забрав життя 62-річного водія тролейбуса на ДніпроГЕСі.

Підготувала: Ніна Петрович