23:46 / 18.03.2024 Общество

Сирський закликає до пошуку асиметричних рішень для отримання якісної переваги над військами рф

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про пошук «асиметричних рішень» для отримання якісної переваги над військами рф, які переважають кількісно.

«Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати якісну перевагу над кількісно переважаючим противником. Підходимо комплексно до планування наших потреб, насамперед враховуючи актуальний досвід з поля бою.Але найважливішим завданням, яке повинні виконувати технології та інновації – збереження життя наших військових», – написав він у телеграмі.

За його словами, Збройні Сили України повинні бути забезпечені найефективнішим та найновішим озброєнням. Окремо він акцентував увагу на підготовці фахівців з радіоелектронної боротьби, безпілотних систем, автоматизованих систем управління тощо.

Сирський зауважує, що технології і технологічність є запорукою переваги України над противником.

«Чільне місце тут посідають безпілотні системи. Тому, розвиток застосування безпілотних систем – це мій пріоритет. Разом з ним ми працюємо над пришвидшенням впровадження технологічних інноваційних рішень й забезпечення інституційної стійкості та адаптивності визначених органів військового управління сил оборони», – наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Раніше Олександр Сирський після візиту на позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку написав, що «ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів у загальновійськовому бою». За його словами, протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву в цьому змаганні, матиме шанс на перемогу.

Кабінет міністрів 18 березня ухвалив рішення про виділення додаткових 5 мільярдів гривень на закупівлю дронів для Збройних сил України.

Україна намагається наростити власне виробництво озброєння, аби зменшити залежність від поставок західних партнерів. На початку лютого уряд України ухвалив три постанови щодо роботи оборонно-промислового комплексу, які стосуються закупівель, виробництва боєприпасів та ціноутворення на виробництво дронів.

Підготувала: Ніна Петрович