09:30 / 13.03.2024 Общество

Підприємниця Олеся Матякіна в суді захищає свою ділову репутацію

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Триває розгляд судової справи по позову громадянки України Олесі Олександрівни Матякіної про захист честі, гідності та ділової репутації до її колишніх бізнес-партнерів та до редакції 24 каналу. Олеся Матякіна стала жертвою злочинного угрупування, яке ошукало тисячі громадян України, присвоїли майже 45 млн грн, які люди збирали на дрони для військових.

Двох фігурантів справи затримано і обрано їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Мова йдеться про Ірину Приступу та Назара Ткаченка. Вони всю провину за свої махінації звалили на підприємницю Олесю Матякіну, яка від початку війни живе в Туреччині та від імені якої аферисти й проводили свої махінації.

Ми поспілкувалися з Олесею. Як розповіла підприємниця, І.Приступу вона знає ще з 2021 року, разом займалися бізнесом у медичній сфері. Тому, коли почалася війна і І.Приступа стала волонтеркою, Олеся почала їй допомагати.

"В 2023 р. мене умовили підписати генеральні довіреності не тільки на І.Приступу але й на Ткаченка Н. та Саакян А., щоб скоріше можна було оформлювати всі папери на закупівлю необхідних речей для військових. Вже потім я дізналася, що вони продавали товари буцім-то придбанні за кордоном, тому й дорогі. По факту все купляли в Україні. Також від волонтерів та журналістів я дізналася, що гроші, які збирала Ані Саакян на мій ФОП фактично йшли на інші рахунки. Тільки А.Саакян отримала більш ніж 2 млн грн. З цих грошей вона сплачувала заробітну платню своїм помічникам. Також Н.Ткаченко придбав собі дороге авто, та відмивав гроші, що люди збирали на дрони, через БО "БФ "МЕРТВІ БДЖОЛИ НЕ ГУДУТЬ". Він же платив добрий відсоток за збір коштів на дрони низці так званих волонтерів. А І.Приступа на ці кошти зробила ремонт та закупила техніку для своїх салонів краси", - каже Олеся Матякіна.

До речі справа А. Саакян, яка брехала волонтерам, розповідаючи їм, що дрони вже придбані, та чекають черги на кордоні, а потім - ще якоїсь сертифікації, а тепер каже, що все заарештовано в рамках карної справи, чомусь не потратила до кримінального впровадження. Більш того, саме А.Саакян замовила через своїх друзів-журналістів 24 каналу брехливе "розслідування" проти Матякіної. Тому редакція 24 каналу також отримала позов до суду на основі скарги О. Матякіної.