16:17 / 11.03.2024 Общество

Апеляцію рейдерів розглянуть колишні колеги нардепа Новікова

Північний апеляційний господарський суд розгляне справу, котру ініціювали адвокати юридичної компанії «Новіков і партнери». Йдеться про спробу рейдерського захоплення аграрного господарства на Черкащині, яку намагаються реалізувати в юридичній площині через процедуру протиправного банкрутства агропідприємства. Справу розглянуть судді, з якими раніше працював народний депутат Михайло Новіков. А його адвокатське бюро «Новіков і партнери» представляє в суді інтереси рейдерів.

Як відомо з документів, адвокати юридичної компанії «Новіков і партнери» 5-го лютого цього року подали апеляцію на обґрунтоване і виважене рішення Господарського суду Черкаської області, в якому було відмовлено рейдерам оголосити банкрутом  діюче аграрне господарство «Агротрейд-Груп».

В Ухвалі роз’яснено, що не існує жодних законних підстав для подібного рішення. Детальніше про дану справу можна дізнатися на інформаційному ресурсі From.ua, а також ознайомитися з текстом Ухвали.

Цікаво, що Північний апеляційний господарський суд пішов назустріч адвокатам компанії «Новіков і партнери» та подовжив для них терміни на апеляцію. Відтак 18 березня цього року рейдери знову спробують оголосити банкрутом діюче аграрне господарство, яке не має заборгованості по заробітній платі, вчасно і в повному обсязі сплачує податки та готується до посівної.

Журналісти припускають, що рейдери і їхні адвокати з бюро «Новіков і партнери» мають неофіційну підтримку в Північному апеляційному суді. Адже відомо, що народний депутат Михайло Новіков займав крісло заступника голови суду в Північному апеляційному господарському суді і має дружні зв’язки з теперішнім керівником суду Олегом Хрипуном.

Помічником пана Новікова на той час був теперішній керуючий партнер адвокатського об’єднання «Новіков і партнери» Дмитро Чабан. А юрист з «Новіков і партнери», який наразі веде справу про банкрутство проти аграрного підприємства, – це Микола Рибарук, він працював секретарем судового засідання у цьому ж суді.

Більше того, трійка суддів, яка розгляне дану апеляцію, також особисто знайома з теперішнім народним депутатом Михайлом Новіковим. Зокрема, пан Новіков раніше слухав справи разом з Віталієм Пантелієнком, який 18 березня очолить колегію з розгляду апеляції. А також працював над справами разом з двома іншими суддями – Сергієм Сотніковим та Олегом Остапенком. Попри такі очевидні конфлікти інтересів,  судді не беруть самовідвід та мають намір розглянути апеляцію.