23:58 / 05.02.2024 Общество

Застосунок "Дія" може бути небезпечним для українців, - експерт

Працівники застосунку "Дія" не розрахували, що третина користувачів під час голосування Нацвідбору "Євробачення" можуть голосувати одночасно, розповів експерт з питань кібербезпеки Костянтин Корсун. 

"Це просто непрофесіоналізм. Люди взяли на себе зобов'язання реалізувати масштабний проєкт, загальнонаціональний. Начебто 20 млн людей користується додатком. Вони банально не передбачили, що хоча б третина з них буде одночасно голосувати, а це вже кілька мільйонів людей. Це вкотре показує, якого рівня кваліфікації люди займаються загальнонаціональними проєктами", - зазначив він.

Свого часу до застосунку "Дія" було безліч питань по безпеці, які в більшості так і залишаються невизначеними, каже Корсун.

"Також є величезна проблема по захисту персональних даних. А тепер виявляється, що функціонування додатку, навіть без безпеки та захисту персональних даних, під великим питанням. Незрозуміло якої технічної кваліфікації люди розраховують навантаження на систему, пропускну здатність та інші банальні речі", - додав він.

Підготувала: Ніна Петрович