16:51 / 18.01.2024 Общество

Прем’єра українського фільму режисера Романа Бондарчука відбудеться на 74-му Берлінале

Світова прем’єра українського фільму «Редакція» від режисера Романа Бондарчука відбудеться на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляє Укрінформ.

«Стрічку представлено у програмі Forum, що курована Арсеналом — Інститутом кіно та відеомистецтва Берліна й зосереджена на пошуці нових форм кіномови», - розповіли в кінокомпанії «Артхаус Трафік», яка виступає її дистриб'ютором. 

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко — журналіст, а нині військовий Збройних сил України. Також у фільмі зіграли акторка Римма Зюбіна, кінорежисерка Жанна Озірна, журналіст Сергій Іванов, драматург Максим Курочкін, актори Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, режисер Олександр Шмаль та інші Режисер і співавтор сценарію — Роман Бондарчук, відомий за своїми попередніми картинами «Вулкан» і «Українські шерифи». Також Бондарчук відомий як артдиректор фестивалю Docudays UA.

«Редакція» продовжує серію фільмів режисера, присвячених дослідженню Півдня України. Стрічку знімали в Херсоні та Херсонській області, зокрема у нині окупованих Олешківських пісках. Фільмування було закінчено всього за кілька місяців до повномасштабного вторгнення.

Авторка сценарію — Алла Тютюнник, співавторка — Дар’я Аверченко.

В українських кінотеатрах картину випустять восени 2024 року.