10:49 / 09.01.2024 Общество

Ми не маємо права зупинятися: БФ "Вогонь запеклих не пече" продовжує збір на гуманітарку для Донеччини

Ми вже довели, і не лише собі, що для нас немає неможливого, – зазначають волонтери. Тільки спільно ми зможемо вийти на бажаний результат. У нас все вийде.

Історія існування Благодійного фонду “Вогонь запеклих не пече” поки що не може змагатися з  фондами-колегами по тривалості своєї діяльності. Проте навіть за неповний рік свого існування його команда довела, що нічим не поступається іншим волонтерам за обсягами допомоги. Адже рахунок різноманітної гуманітарки, доправленої на деокуповані території і в прифронтові ОТГ давно йде на тони. Саме такого висновку можна дійти за проміжними звітами організації і нещодавно підбитими підсумками його активної роботи за минулий рік, повідомляє Lenta.UA.

Але в Фонді більше переймаються не досягнутим, а планами на поточний рік. Так, в 2024-му в пріоритеті залишиться гуманітарне спрямування і його масштабування. У зв’язку з цим на порядку денному розширення співпраці з кількома іноземними благодійними організаціями. Також досягнуто попередню домовленість щодо партнерства з одним із українських видавництв. Завдяки поєднанню зусиль, акумулюванню матеріальних і фінансових можливостей як приватних,  так і  юридичних осіб ми швидше зможемо вийти на бажаний результат і охопити опікою максимальну кількість людей, які її потребують, - вважають в БФ “ВЗНП”.

За словами представниці Фонду Олени Мілош,  зробити такий акцент вимагає аналіз практики діяльності і сучасна ситуація зборів донатів. Лише в такий спосіб можливо надати вчасну і дієву гуманітарну допомогу, горизонти якої з кожним днем потребують розширенння. Адже нові звернення надходять з різних куточків України. Одне із нещодавніх — з багатостраждальної Донеччини. Цього разу, як зазначив в своєму листі на адресу Фонду представник Миколаївської МВА, гуманітарної допомоги конче потребують мешканці Миколаївської територіальної громади Донецької області, що проживають у прифронтовій зоні. Традиційно найбільш гостро стоїть проблема засобів гігієни.

Керівництво БФ “ВЗНП” без вагань вирішило надати пріоритет саме цій громаді. Адже в на її території мешкає понад 600 осіб  з числа вразливих верств населення, зокрема - з інвалідністю. Саме цю категорію й буде забезпечено в першу чергу.

З цією метою, щоб  скомплектувати 613 гігієнічних наборів і  покращити рівень життя людей, БФ “ВЗНП” оголосив черговий збір коштів. Ціль: 700 000 гривень. На цей час зібрано вже 212 тисяч. Долучитися може кожен. Як завжди, важлива кожна гривня. Навіть маленький внесок має велике значення.

Ми вже довели, і не тільки собі, що для нас немає неможливого, - зазначають волонтери. Тільки спільно ми зможемо вийти на бажаний результат. У нас все вийде, - переконані вони.

Реквізити збору:

Установа банку - ПриватБанк

МФО банку -305299

Рахунок отримувача - UA193052990000026001035022260

Валюта рахунку - UAH

РНОКПП отримувача - 45300137

Призначення платежу - благодійний внесок

Нагадаємо, наприкінці минулого року БФ “ВЗНП” надав суттєву гуманітарну допомогу 233 мешканцям територіальної громади Херсонської області. Найбільш вразливі категорії населення, які залишилися жити поблизу зони активних бойових дій, отримали  набори різноманітних засобів гігієни. А місцеві школярі вже використовують 32 сучасних планшети, що дозволяють їм проходити навчання онлайн. Подяки на адресу Фонду лунають з Херсонщини і не тільки. І це надихає благодійників на роботу.

                                                                                        Валентин Сорока

Фото автора. Одна з гуманітарних акцій Фонду на Херсонщині, 2023