11:40 / 19.12.2023 Общество

Залужний відповів про контраступ ЗСУ

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відмовився коментувати плани армії на 2024 рік, зокрема щодо можливого проведення ще одного контрнаступу, який раніше був згаданий у німецькій пресі, з міркувань безпеки.

Відповідаючи на питання журналістів "РБК-Україна", Залужний не надав конкретних коментарів.

"Це війна, я не можу казати, що я планую, що ми маємо робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому - людські життя. Про це не можна казати в жодному разі", - заявив Головнокомандувач.

За даними "Української правди" за посиланням на Welt, Залужний має намір провести контрнаступ у наступному році. Він визначив, що наступ був прийнятий не без підтримки з повітря, а дії розпочалися лише літом 2023 року з політичних міркувань.

За словами журналістів, Залужний обрав стратегію ведення наступу невеликими підрозділами, щоб зберегти життя солдатів, зберегти західне озброєння та здобути час.

Україна має значні плани, за словами німецького експерта з безпеки та політичного консультанта Ніко Ланге, але чекає на нове озброєння. Зокрема, з 200 танків Leopard 1 поки прибули лише 30.

BAGNET нагадує, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний дав перші коментарі щодо повідомлення про прослушку. Він підтвердив факт прослушки і додав, що аналогічні прилади були виявлені не лише в його кабінеті.

Підготував: Сергій Дага