17:54 / 12.12.2023 Общество

Низькопробний контент від Мінкульту не зацікавить підлітків, - нардеп

Підлітки в Україні натхненно дивляться російський серіал і навіть співчувають його героям та чекають на продовження, пише народний депутат від "ЄС" Ростислав Павленко.

Однак, коли трапляються твердження про хейт українського виробництва різного контенту, зокрема серіалів чи фільмів, то ту простежується маніпуляці, переконаний політик.

"По-перше, серіали про “паровозів”/поворознюків, які хотів знімати Мінкульт, жодним чином проблему впливу російського маскульту на нашу молодь не вирішують. Бо низькопробний треш з висміюванням опонентів влади й просуванням ухилянства та жлобства — аж ніяк не замінник добре таргетованому і якісно виготовленому продукту.Важливо не знімати чи ні, а що і як знімати.

І друге — додатково до фільмування якісного українського масового кіно, ніхто наче не перешкоджає поширенню/перекладу/інформуванню щодо неросійського масового продукту.

У тих самих 1980-90-х європейські та американські стрічки й серіали дуже навіть “заходили”. Паралельно до виробництва своїх.  Але для цього не “паровоз” у голові має бути", - пише політик.

 

Підготувала: Ніна Петрович