10:48 / 05.12.2023 Общество

Куртєв в угоду "Росатому" поширює дезінформацію щодо українських атомників

Фото: Віктор Куртєв

Підприємець Віктор Куртєв поширює дезінформацію про ремонтну кампанію на АЕС та їхню підготовку до зими.

Так, у своїй колонці в одному з українських видань він заявив, чекає аварій на АЕС через нібито неякісно проведені ремонти.

“Наразі ми не можемо оцінити якість ремонтної кампанії, проведеної в цьому році НАЕК "Енергоатом". Враховуючи корупційні практики та борги підрядникам, я прогнозую підвищену аварійність атомних блоків цієї зими, тобто в строю будемо мати менше”, – сказав Куртєв.

Насправді Віктор Куртєв, який називає себе у ЗМІ “енергетичним експертом”, не має доступу до реальної інформації про ремонтну кампанію, яка нещодавно завершилась на енергоблоках українських АЕС.

Говорячи про якісь можливі проблеми, він маніпулює, оскільки всіх дев’яти атомних енергоблоків, якими “Енергоатом” керує на підконтрольній Україні території, ремонтна кампанія була проведена якісно та в повному обсязі. АЕС працюють на українську енергосистему, забезпечуючи виробництво більше 55% української електроенергії.

Дезінформація, яку поширює Віктор Куртєв, вигідна лише ворогу – росії, та компанії, яка є співучасником російських злочинів на ядерних об’єктах – “Росатому”. Саме на АЕС “Росатома” часто відбуваються аварії. Запорізька АЕС, яка знаходиться під окупацією з березня 2022 року, постійно знаходиться на межі ядерної катастрофи.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Віктор Куртєв злив у мережу дані про захист українських підстанцій. Як стверджує сам підприємець, в якого за плечима купа впроваджень за різні афери, він зробив це, аби нібито довести наявність корупційних схеми при їхньому спорудженні. Насправді ж вийшло так, що він надав ворогу детальні креслення, які тепер допоможуть йому обходити захист та ще точніше бити по українських енергооб’єктах.