10:05 / 01.12.2023 Общество

На Закарпатті запроваджують тотальну перевірку документів

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Рада оборони Закарпатської області ухвалила рішення запровадити перевірку документів людей на території Закарпаття. Про це повідомляє Закарпатська ОВА, яка опублікувала відповідне розпорядження.

Тотальна перевірка документів діятиме з 1 грудня 2023 року до завершення воєнного стану в Україні.

Спільним наказом голови обласної військової адміністрації й начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки призначені коменданти районів і міст Закарпатської області. Останні визначать уповноважених осіб для здійснення перевірки документів.

"Уповноваженим особам, які визначені наказами комендантів, проводити перевірки документів у осіб відповідно до Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 року № 1456", – йдеться у розпорядженні.

Раніше президент України Володимир Зеленський на пресконференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом оголосив, що наступного тижня буде підготовлений новий план мобілізації.

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував підготовку Верховною Радою до кінця 2023 року нового закону, який регулює питання мобілізації та демобілізації.

Підготував: Сергій Дага