16:06 / 30.11.2023 Общество

З 1 грудня словацькі перевізники блокуватимуть кордон з Україною

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) вирішив почати блокування прикордонного пункту "Вишнє Нємецьке – Ужгород". Про це повідомляє TASR та йдеться у пресрелізі UNAS.

Журналісти зазначили, що рішення про блокування пункту перетину на кордоні з Україною ухвалила президія UNAS після переговорів із Міністерством транспорту Словаччини.

Зазначається, що перехід буде заблокований перевізниками з 1 грудня о 15:00 "до подальшого повідомлення".

Вимоги словацьких перевізників мало відрізняються від Польських: запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.

BAGNET нагадує, словаки вже блокували кордон з Україною.

Так, 21 листопада, словацькі перевізники заблокували рух вантажівок на пункті пропуску "Вишнє-Нємецке" на в’їзді до України, повідомляє ДПСУ. Державна прикордонна служба України повідомила, що блокування руху ініціювала та проводить Спілка перевізників Словаччини. Та вони не повідомили про те, наскільки вони планують блокувати пропускний пункт.

Опівночі словацька поліція забрала особу, що здійснювала блокування кордону, та евакуювала транспортний засіб, що блокував проїзд.

Станом на ранок 24 листопада речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив про розблокування українсько-словацького кордону.

Підготував: Сергій Дага