07:14 / 30.11.2023 Общество

У Києво-Печерській лаврі працюватиме резиденція Святого Миколая

Фото: photo.unian.net

З 1 грудня резиденція Святого Миколая розпочне свою роботу у Великій лаврській дзвіниці Національного заповідника "Києво-Печерська лавра".

Цю інформацію оприлюднив заповідник через соціальну мережу Facebook. Усі кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати цю локацію, зустрітися із "святим" та насолодитися цікавими новорічними атмосферними локаціями.

"Нині діти та дорослі прагнуть вірити в диво, хочуть здійснення своїх мрій та сподівань. Одним з найзаповітніших бажань усіх українців, безумовно, є наша Перемога над російськими загарбниками та мир", - йдеться у повідомленні.

Усі бажаючі матимуть можливість не лише написати листа Святому Миколаю, але й випробувати чудову силу арки бажань, ступивши під неї та виголосивши свої головні мрії. Також гості резиденції зможуть зробити фото з Святим Миколаєм.

На території заповідника будуть встановлені різдвяно-новорічні твори від митців Національної спілки художників України, Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, оригінальні твори Асоціації майстрів клаптикового шиття України (Ukrainian Quilter's Association) та дитячі малюнки з художньої студії "Маленький принц".

В разі тривоги укриття для відвідувачів буде доступне на першому поверсі Дзвіниці.

Резиденція буде відкрита кожної суботи та неділі, а також 6, 19 та 25 грудня з 11:00 до 16:00.

З урахуванням воєнного стану, прийом відвідувачів у перший день відкриття (1 грудня о 14:00) відбудеться лише за наявності запрошень.

BAGNET нагадує, з 1 вересня 2023 року ПЦУ та УГКЦ перейшли на новоюліанський календар, що призвело до зміни дат багатьох церковних свят, включаючи Різдво Христове. Отже, від 2023 року українці святкуватимуть Різдво Христове 25 грудня, тобто на 14 днів раніше, ніж раніше.

Підготував: Сергій Дага