08:16 / 26.11.2023 Общество

Страйк перевізників: заблоковані всі вантажі крім військових та гуманітарних

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На заблокованих пунктах пропуску на польському кордоні пропускають військові та гуманітарні вантажі, така умова була у дозволі на страйк перевізників.

Про це розповів заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

"Заблоковані всі вантажі крім військових та гуманітарних. Але якщо військову допомогу пропускають, то є інша проблема – не випускають пусті вантажівки, які їдуть, в тому числі за гуманітарним та військовим вантажем", – розповів Деркач.

Він також зауважив, що страйкарі не пропускають небезпечні вантажі – бензовози, та додав, що на кордоні пропускають в середньому по одному автомобілю за годину.

Водночас вже 20 водіїв заповнили анкету для евакуації. Їх будуть автобусами вивозити в Україну, а потім повертати до своїх транспортних засобів. Також Деркач повідомив, що серед перевізників, які блокують українські фури – ті, хто хоче зайти на український ринок після заборони працювати на російському та білоруському.

"Як вони сказали на одній із зустрічей, вони перевізники, які живуть поруч з кордоном і весь час вони працювали на ринки Білорусі та Росії", – сказав Деркач.

Підготував: Сергій Дага