14:12 / 16.11.2023 Общество

Понад 12 тисяч українських військових пройшли підготовку за програмою НАТО

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Більш як 12 тисяч українських військовослужбовців та викладачів пройшли підготовку та підвищення кваліфікації у межах програми НАТО "Удосконалення військової освіти" (DEEP).

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

"Програма DEEP є потужним інструментом, який вже понад 10 років допомагає Україні удосконалювати та підвищувати сумісність нашої освіти з Альянсом. Проведено близько 1000 заходів. Більше, ніж 12 тисяч військовослужбовців та викладачів у межах DEEP пройшли підготовку та підвищення кваліфікації", – розповів чиновник.

Як зазначив Павлюк, Україна посилює інтенсивність спільної роботи із НАТО у цій програмі, зокрема у підготовці науково-педагогічних працівників, інструкторів та інших фахівців як для викладання процедур планування та прийняття рішень за стандартами Альянсу (TLP, MDMP, OPP), так і в частині посилення мовних спроможностей.

Окрім того, триває підготовка військовослужбовців на курсах командирів та інструкторів сержантського складу.

Так, за сприяння програми DEEP розроблено ряд базових документів щодо змін у вищій військовій освіті. Зокрема, Дорожня карта вдосконалення мовної підготовки в ЗСУ, а також Концепція трансформації системи військової освіти.

"На шляху реалізації намічених амбітних планів нам знадобиться допомога іноземних радників, експертів НАТО та Програми DEEP. З цією метою цього року розроблена “Візія системи “патронажу” держав-членів НАТО над військовими навчальними закладами в системі Міністерства оборони України", – сказав Павлюк.

Перший заступник міністра оборони висловив сподівання, що програма DEEP також долучиться до реалізації Візії та надасть необхідне сприяння розвитку цієї ініціативи.

Раніше BAGNET повідомляв, що колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен виступив із пропозицією щодо приєднання України до Північноатлантичного Альянсу без тимчасово окупованих росією територій.

Підготував: Сергій Дага