05:58 / 23.10.2023 Общество

В Україні зникла третина гумдопомоги, що надходила для військових частин, – ДМС

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Державна митна служба (ДТМ) разом  із Міноборони України перевірили понад 9 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин. Про це повідомляє Держмитслужба.

"Тривають заходи щодо невідкладного пропуску через державний кордон України військової та гуманітарної допомоги, а також сприяння якнайшвидшому її одержанню Міністерством оборони України з метою забезпечення належного рівня національної безпеки, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації", – зазначається у повідомленні.

Крім того, в Україні створили механізм контролю за надходженням гуманітарних вантажів до військових частин. Він дає змогу оперативно обмінюватися інформацією щодо підтвердження отримання військовими формуваннями таких товарів і виявлення ризикових митних оформлень.

Йдеться, що протягом дев’яти місяців перевірено понад 9 тис. фактів переміщення товарів гуманітарної допомоги на адресу 200 військових частин.

"Встановлено більш ніж 3 тис. випадків непідтвердження її надходження до військових частин", – вказано у повідомленні.

Митники скерували 387 повідомлень про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст. ст. 190, 358, 201-2 Кримінального кодексу України, а також складено 320 протоколів про порушення митних правил, де предметами правопорушень є товари гуманітарної допомоги.

Підготував: Сергій Дага