12:56 / 12.10.2023 Общество

На Дніпропетровщині призначили нового військкома

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Новим військовим комісаром Дніпропетровської області став 48-річний полковник Олексій Дубовик. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За словами нового військкома, він уже зібрав особовий склад та озвучив колективу, якими бачить напрями роботи та свої вимоги. Насамперед це комплектування військових частин, а також підтримка ветеранів, сімей загиблих чи полонених бійців.

Дубовик запевнив, що центри комплектування стануть більш прозорими та відкритими.

новопризначеній військком розповів, що проходив військову службу у 93-й бригаді "Холодний Яр". З 2014 року брав участь в АТО, зокрема захищав Донецький аеропорт. У 2020 році пішов у запас. 24 лютого 2022 року він повернувся на військову службу та обороняв Харківський та Запорізький напрямки. З листопада минулого року обіймав посаду начальника штабу — заступника командира однієї з бригад наступу.

BAGNET нагадує, що 1 серпня на Дніпропетровщині провели обшуки в обласного військкома, якого підозрюють у незаконному збагаченні. За даними слідства, він під час дії воєнного стану оформив на батька кілька автомобілів і дві квартири в місті Дніпро.

Підготував: Сергій Дага