12:37 / 28.09.2023 Общество

У ДПСУ розповіли, чи зможуть медикині вільно виїжджати за кордон

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Окремі категорії жінок перебувають на військовому обліку, але обмежень щодо виїзду їх за кордон немає. Про це розповів в ефірі "КИЇВ24" речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"На цей час жінки… окремі категорії перебувають на військовому обліку, але обмежень немає відносно жінок зараз…  я не чув про те, щоб розглядалася така можливість щодо обмеження жінок у праві виїзду за кордон після 1 жовтня, коли зміняться правила щодо постановки на військовий облік", – сказав Демченко.

Він зазначив, що поки обмеження стосується виключно відносно чоловіків-українців у віці від 18 до 60 років, але також є чіткі правила та умови, кому все ж таки дозволено перетинати кордон.

"Також обмеження стосуються певних посад за державною службою, що чітко прописано в постанові уряду №57 й відносно цієї категорії це стосується і чоловіків, і жінок, і вони можуть слідувати за кордон виключно у службові відрядження, або ж, до прикладу, до своїх дітей до 18 років, які перебувають за кордоном, або їх супроводжувати для того, щоб їх відправити за кордон", – підкреслив Демченко.

BAGNET нагадує, що з 1 жовтня жінки віком від 18 до 60 років, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку.

Підготував: Сергій Дага