09:46 / 19.09.2023 Общество

Зеленський відвідав у Нью-Йорку клініку, де лікуються українські військові

Фото: president.gov.ua

Свій візит до США президент України Володимир Зеленський розпочав з відвідання наших поранених військових, які проходять лікування та реабілітацію у клініці Staten Island University Hospital у Нью-Йорку, повідомляє Офіс Президента України.

Глава держави оглянув спеціальне обладнання, за допомогою якого воїни відновлюють фізичні можливості, поспілкувався з ними і нагородив захисників орденами "За мужність III" ступеня.

Він подякував бійцям, лікарям та всім, хто підтримує українських солдатів із самого початку повномасштабної війни.

"Ми будемо на всіх вас чекати, ви нам потрібні – кожен боєць України – для того, щоб перемогти ворога. Дякую вам за службу! Всі пишаються вами! Бажаю одужання, перемоги й повернення додому!" – сказав Зеленський.

Орденом "За заслуги ІІІ" ступеня він також нагородив кількох лікарів клініки, а Олександра Рубцова – президента та засновника неприбуткової організації Kind Deeds, яка займається протезуванням та реабілітацією воїнів – відзнакою глави держави "Золоте серце".

BAGNET нагадує, Володимир Зеленський прибув у Нью-Йорк напередодні ввечері. Там запланована низка важливих зустрічей і подій, зокрема Генасамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Радбез, а також переговори з президентом США Джо Байденом, лідерами палат і партій Конгресу, американським військовим керівництвом.

Підготував: Сергій Дага