19:53 / 13.09.2023 Общество

Шкільними питаннями буде займатись тепер широко відомий у вузьких колах діяч

У Міністерстві освіти і науки України призначили нового керівника директорату шкільної освіти, ним став Ігор Хворостяний, повідомляє міністр Оксен Лісовий.

"Багато освітніх ГО та українських учителів уже знайомі з Ігорем, адже останні чотири роки він очолював мовний компонент Фінського проєкту підтримки реформи НУШ "Навчаємось разом", який був спрямований на професійний розвиток учителів, популяризацію освіти та розвиток освітнього середовища", – написав очільник МОН.

Також Ігор працював учителем, заступником з науково-методичної роботи в Українському гуманітарному ліцеї Київського національного університету імені Тараса Шевченка, був керівником старшої школи НВК "Новопечерська школа".

У співавторстві Хворостяний розробляв державні стандарти освіти, підручники, посібники та онлайн-курси з української мови та літератури.

"У міністерстві Ігор працюватиме над формуванням та вдосконаленням державної політики, стратегічним плануванням, координацією всіх ключових партнерів і стейкхолдерів сфери. 

Словом, матиме чималий простір для застосування свого попереднього досвіду", – каже Лісовий.

Підготувала: Ніна Петрович