17:33 / 08.09.2023 Общество

Полковник ДСНС розкрадав пальне під час війни: суд заарештував будинок, авто та 5,5 млн гривень

В Україні арештували будинок, авто та 5,5 мільйонів гривень полковника ДСНС, який під час війни налагодив схему крадіжки та продажу відомчого пального у Запорізькій області. Також арештовано понад один мільйон гривень його підлеглого, який був його спільником.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що вилучене майно та кошти будуть передані в управління Агентство з розшуку та менеджменту активів.

За даними слідства, у червні 2022 року працівники ДБР викрили та повідомили про підозру полковнику-начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Запорізькій області та групі його спільників. Фігуранти продавали пальне, яке виділялося ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій.

“Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку. Сума збитків держави складає понад 2,3 млн грн. Крім того, водіями для перевезення пального залучались чинні співробітники ДСНС”, – повідомляють у ДБР.

Наразі за клопотанням правоохоронців суд ухвалив рішення про арешт майна та грошових коштів полковника ДСНС.

Зокрема, арешт накладений на:

  • земельну ділянку площею 1,9 га,
  • елітний будинок у прибереженій зоні Запоріжжя площею 176 кв. м,
  • автомобіль Toyota Land Cruiser,
  • вантажний автомобіль ЗАЗ
  • банківські рахунки.

Також вилучено автомобілі Mercedes-Benz Actros та DAF CF. Крім цього, рішенням суду арештовані грошові кошти фігуранта. У гривневому еквіваленті сума складає понад 5,5 млн грн, ще арештовано та передано в управління АРМА кошти підлеглого та найближчого спільника полковника ДСНС, який допомагав йому красти пальне – понад 1 млн грн.

За клопотанням працівників ДБР полковник ДСНС відсторонений від посади. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Фігуранти справи підозрюються у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, а санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.