13:15 / 24.08.2023 Общество

Компанію російського олігарха Молчанова націоналізував ВАКС

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Антикорупційний суд перехопив у дохід держави 100% корпоративних прав компанії "Аерок". Їх власником є "Група ЛСР" російського олігарха Андрія Молчанова. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту, підготовлений за матеріалами ДБР, та стягнув в дохід держави 100% корпоративних прав ТОВ "АЕРОК", кінцевим власником яких є Група ЛСР російського олігарха Андрєя Молчанова.

Раніше, у травні минулого року ДБР встановило, що українське підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову. Він є колишнім членом "совета федерации федерального собрания РФ", наближений до окупаційної влади та сплачує великі податки до бюджету країни-агресора.

Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої "материнської компанії" з рф.

російська комерційна структура є великим платником податків на території країни-агресора. Тож, за рахунок отриманих коштів від українського товариства, сплачувалися податки та збори до бюджету країни-окупанта, фінансувався її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави. Ці активи були арештовані й передані в управління АРМА.

Раніше, в київській області виявили підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне Андрію Молчанову. Працівники ДБР встановили, що виробництво у Київській області входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої "материнської компанії" з рф.

Підготував: Сергій Дага