16:51 / 17.08.2023 Общество

Після відновлення бригаду "Азов" знову кинули на фронт у ліси на Луганщині

Бригада Нацгвардії «Азов» повернулася на фронт і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва, що поблизу Кремінної на Луганщині.

Про це під час брифінгу заявив тимчасовий виконувач обов'язків директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович, передає Укрінформ.

«Легендарна бригада спецпризначення «Азов» відновилася і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва. Воїни «Азова» надійно утримують займані рубежі та завдають противнику нищівних втрат у живій силі та техніці», - сказав він.

За словами Уршаловича, 15 серпня артилеристи цієї бригади у районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок та інженерну машину БАТ-2 росіян. Він зазначив, що обидві цілі були вражені прямим влучанням.

Також Уршалович повідомив, що на Бердянському напрямку протягом тижня мінометні підрозділи Нацгвардії забезпечили підтримку Сил оборони при звільненні населеного пункту Урожайне Донецької області.

«Підрозділи НГУ провели зачистку і розмінування звільненого населеного пункту. Наразі (нацгвардійці - ред.) закріпилися на досягнутих рубежах та відбивають контратаки штурмуючих груп противника, які намагаються повернути втрачене положення», - сказав він.

На Мелітопольському напрямку підрозділи бригад «Гвардії наступу» «Спартан» та «Червона калина» на минулому тижні продовжували розвивати успіх у складі ударних угруповань Сил оборони.

«Підрозділи 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» покращили своє тактичне положення, а також затрофеїли російський танк Т-72, який успішно евакуювали», - зазначив представник Нацгвардії.

Як повідомлялося, 4 серпня у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що командир бригади «Азов» Денис «Редіс» Прокопенко уже в строю.