07:52 / 09.08.2023 Общество

У Генштабі Естонії вважають, що наступ України може дати результати до зими

Фото: Март Вендла /err.ee

До початку зими контрнаступ Збройних сил України може принести позитивні результати.

Про це заявив заступник Генштабу Сил оборони Естонії Март Вендла, повідомляє естонський мовник ERR.

Він вважає, що у окупантів був час підготувати лінію оборони. Однак вона нерівномірна і українські захисники можуть її прорвати.

Деякі області мають у середньому по 400 об’єктів оборони на район. А на Запоріжжі їх було 1400. Україна має вирішити надзвичайно серйозні завдання. Але вже має успіхи.

За його словами, Сили оборони мають перевагу над окупантами в далекобійних артилерійських високоточних ударах, оскільки в них є хороша бойова розвідка, що дозволяє краще використовувати свої засоби.

Вендла наголосив, що Україна може використовувати кожен свій інструмент краще, точніше, ніж росіяни, тому що має бойову розвідку "у відносно хорошому стані".

За словами військового, Україна може просунутися до зими, але наскільки – це буде залежати від того, що зробить росія, кроки якої непередбачувані.

BAGNET нагадує, що на півдні, де триває наступальна операція українських військ, Сили оборони подекуди вже прорвали першу лінію  оборони. Наразі наші бійці опинилися перед певними труднощами на наступній, проміжній.

Водночас минулого тижня російські загарбники збільшили обстріли на Сході України, а найгарячішим напрямком залишається Куп’янський, де ворог намагається повернути втрачені позиції.

Підготував: Сергій Дага