06:17 / 18.07.2023 Общество

У ГУР прокоментували ситуацію на мосту між рф і Кримом

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українська розвідка не коментує причин проблем, які виникли 17 липня в окупантів з мостом між росією та окупованим Кримом, але зазначає, що вони створять росіянам логістичні труднощі. Коментар щодо цього представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов дав "Суспільному".

"Зараз увесь світ бачить багатокілометрові затори й порушення мостових конструкцій. Що стосується причин цього – ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР Кирила Буданова про те, що "Кримський міст – конструкція там зайва", – заявив Юсов.

Він також зазначив, що через руйнування секції мосту в росіян виникнуть проблеми з логістикою.

"Оскільки острів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів углиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми – це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні переваги для українських сил оборони", – зазначив Юсов.

BAGNET нагадує, у ніч на 17 липня російські ЗМІ повідомили про нові вибухи на Кримському мосту, окупаційна "адміністрація" перекрила автомобільний, залізничний і поромний рух. Повідомляли про загибель сімейної пари з Бєлгородської області, їхня неповнолітня донька – у лікарні.

За даними Telegram-каналів Mash і Baza, один із прольотів зруйновано, ще один – значно пошкоджено. Вони публікують фото й відео наслідків вибухів. Водночас у мінтрансі рф запевняли, що пошкоджено лише дорожнє полотно, "інформації про пошкодження опор не підтверджено".

Підготував: Сергій Дага