10:24 / 17.07.2023 Общество

Сили оборони знищили понад 10 човнів із диверсантами за тиждень, – Гуменюк

Ілюстративне фото з відкритих джерел

За тиждень сили оборони на півдні знищили понад 10 човнів із диверсійно-розвідувальними групами росіян. Крім того, наші бійці "з великими труднощами, але просуваються" на суші.

Про це повідомила голова обʼєднаного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Вона також додала, що наші бійці знищили велику кількість станцій радіоелектронної боротьби та безпілотників.

"У нашій зоні відповідальності – де лінія фронту проходить по руслу річки Дніпро, усе-таки триває контрбатарейна боротьба, і наші основні досягнення — знищення потенціалу ворога. Якщо говорити за тиждень, то у нас дуже потужні результати щодо знищення того недофлоту, який ворог усе ще має на Дніпрі та намагається маневрувати між островами. Понад 10 човнів було знищено з диверсійно-розвідувальними групами. І, зокрема, знищення великокаліберних гармат "Мста-Б", "Гіацинт", якими ворог намагається обстрілювати правобережжя Херсонської області", – сказала спікерка.

BAGNET нагадує, що видання The Washington Post назвало одну з ключових проблем українського контрнаступу: щільно заміновані території та укріплення росіян.

Також WP зазначає, що мінні поля виявили вразливість броньованої техніки, особливо американський бойових машин Bradley та німецьких танків Leopard, які офіційні особи вважали ключовими для України у контрнаступі.

Підготував: Сергій Дага