16:41 / 29.06.2023 Общество

Прокурора з Миколаєва, який передавав інформацію рашистам, засудили до довічного ув'язнення

Він перейшов на бік ворога і став навідником ракетних ударів по місту, яке у березні 2022 року перебувало у напівоточенні ворожих військ.

За державну зраду до довічного ув'язнення засуджено колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа . Про це повідомляє Суспільне.

На початку березня 2022 року Герман з власної ініціативи вирішив допомагати росіянам та передавав їм дані про українських військовослужбовців.

Того ж місяця росія завдала ракетного удару по військовій казармі у Миколаєві. Там загинули щонайменше 50 людей. Герман був коригувальником вогню.

Вважається, що росіяни отримували інформацію від зрадника-прокурора з 4 березня до 4 квітня. За цей час у регіоні загинули щонайменше 112 цивільних та 383 військовослужбовці ЗСУ. Також було зруйновано велику кількість критичної інфраструктури.

23 січня під час засідання прокурор заявив, що підсудний передавав інформацію блогеру з Росії Юрію Подоляку — уродженцю Сумщини, який у 2014 році переїхав до росії. Той підозрюється у підтримці та співпраці з державою-агресором.