12:56 / 28.06.2023 Общество

У США не помітили ознак загрози того, що РФ підірве Запорізьку АЕС

Ілюстративне фото з відкритих джерел

США наразі не вважають "неминучою" загрозу підриву російськими окупантами Запорізької АЕС, попри останні повідомлення ГУР про підготовку росією теракту. Про це розповів представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Я не збираюся вдаватися в конкретні розвідувальні дані. Я б вам сказав, що ми дуже уважно стежимо за цим. Ми бачили цей звіт. Ми, у нас, як ви знаєте, є можливість стежити за радіоактивністю біля заводу, і ми просто не бачимо жодних ознак того, що ця загроза неминуча, але ми стежимо за нею дуже, дуже уважно", – сказав він.

Водночас він додав, що росія є ядерною державою, а тому США стежать якнайкраще за стратегічною позицією росії, її ядерним потенціалом.

"І ми не бачили жодних ознак — окрім гучної риторики, ми не бачили жодних ознак того, що є намір застосувати ядерну зброю всередині України. І я також можу вас запевнити, що ми не зробили нічого — ми не бачили нічого такого, що змусило б нас змінити нашу стратегічну позицію стримування", – підсумував він.

Як раніше повідомлялося, рф готує теракт на ЗАЕС з викидом радіації. Про це Президент України повідомив у своєму зверненні. Зеленський наголосив, що окупанти вже підготували все для теракту. Президент наголосив: Україна передає наявні докази кожному у світі. Усі мають знати: Європа, Америка, Китай, Бразилія, Індія, арабський світ, Африка.

BAGNET нагадує, нещодавно Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту відреагувати на інформацію української розвідки про можливу підготовку рф теракту на окупованій ЗАЕС.

Підготував: Сергій Дага