06:17 / 19.06.2023 Общество

Армія рф зазнає на півдні України найбільших втрат з часів битви за Бахмут, – Міноборони Британії

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ході боїв на півдні України російська та українська сторони зазнають значних втрат, повідомляє у своєму щоденному зведенні Міноборони Великої Британії. 

Втрати росіян, ймовірно, сягнули найвищого рівня з березня, коли битва за Бахмут йшла з найбільшою інтенсивністю. При цьому точних даних про втрати росії та України не наводяться. Чи йдеться лише про загиблих або про поранених, не уточнюється.

"В останні кілька днів тяжкі бої тривають. Найінтенсивніші сутички відбуваються в Запорізькій області, на заході Донецької області та в околицях Бахмута. У всіх цих районах ЗСУ продовжують проводити наступальні операції, в ході яких вони змогли досягти невеликих успіхів. На півдні російські сили проводять відносно успішні оборонні операції", – зазначається у повідомленні.

У Міноборони Британії вважають, що з травня 2022 року в Бахмуті загинули або зазнали поранень понад 60 тисяч росіян. За даними США, з грудня 2022 року по травень 2023 року в Бахмуті загинули майже 10 тисяч найманців пвк "вагнер".

Як встановили за відкритими даними "Медиазона" та "Би-би-си", загалом з початку збройного вторгнення 24 лютого 2023 року підтверджено загибель 25 528 росіян, але реальні втрати є значно вищими.

Підготував: Сергій Дага