16:52 / 15.06.2023 Общество

ЗСУ продовжують наступ, а в районі Вугледара просунулись у бік противника до одного кілометра

Українські захисники продовжують просуватися вперед і водночас здійснюють оборону на деяких ділянках фронту. Наступ відбувається на півдні України та в напрямку Бахмута.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу. Водночас окупанти також намагаються вести наступальні дії.

"Станом на сьогодні ЗСУ і всі сили оборони перебувають як у наступальному процесі, так і в оборонному. Тобто ми здійснюємо наступ на кількох напрямках і оборону. Тому що ворог так само здійснює наступальні дії", – повідомляє Маляр.

Як заявила заступниця міністра, на напрямку Бахмута противник перебазовує додаткові військові резерви та активно намагається зупинити просування українських оборонних сил. Так, українські сили зафіксували там переміщення ворожого десантно-штурмового підрозділу.

"І власне ворог продовжує концентрувати там величезні зусилля: як особового складу, так і військової техніки для того, щоб не давати просуватися ЗСУ", – сказала вона.

Маляр також зазначила, що Збройні сили України не допускають втілення планів окупантів, ефективно стримують ворожі штурми і відповідають на атаки своїми контратаками.

"Що стосується південного напрямку, там на кількох напрямках йде наступ, там так само поступово, але впевнено відбувається просування ЗСУ", – повідомила Маляр.

Водночас окупаційні війська продовжують активний опір, а українські сили стикаються з постійним мінуванням полів, атаками дронів-камікадзе та інтенсивними обстрілами.

Також речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень повідомив, що в районі міста Вугледар українські війська просунулись у бік противника до одного кілометра.

Окупанти інтенсивно обстріляли цей населений пункт. Також було обстріляно Водяне, Курахове, Максимівку, Єлизаветівку, Пречистівку, Времівку, Велику Новосілку, Вільне Поле. Окрім обстрілів, окупанти також завдали авіаудару поблизу населеного пункту Золота Нива.

Українські воїни Сил оборони "Таврія" впевнено обороняються та продовжують нищити ворога.