09:08 / 05.06.2023 Общество

РДК та легіон "Свобода Росії" заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російські повстанці заявили, що зайшли до передмістя Шебекіно Бєлгородської області. Про це повідомили "Російський добровольчий корпус" та легіон "Свобода Росії" у своїх Telegram-каналах.

"Передова штурмова група Легіону та РДК заходить до передмістя Шебекіно", – оголосили у РДК.

Російські добровольці також публікують, ймовірно, відео боїв у Бєлгородській області. Російські повстанці закликають армію рф здаватися.

"Ворожа піхота та техніка ховається у посадках, думаючи, що ми їх там не знайдемо. Але ми знайдемо", – підписали відео представники легіону "Свобода Росії"

Варто зазначити, що місцеві Telegram-канали Бєлгородської області пишуть про вибухи, обстріли та роботу ППО. У районі Шебекіно видніється дим.

Як раніше повідомляв BAGNET, російські бійці, які здійснили рейд через кордон з України до Бєлгород у росії на минулому тижні, використали принаймні чотири тактичні автомобілі, спочатку надані Україні Сполученими Штатами та Польщею.

Американські посадовці зазначили, що така поведінка України порушує питання про використання забезпечення, наданого НАТО, та зобов’язання Києва забезпечити безпеку матеріальних ресурсів, які отримує він від союзників.

Нещодавній рейд на росію підкреслює, як матеріальні засоби можуть переходити з рук в руки непередбачуваним чином, створюючи проблеми з наглядом, які мало хто у Вашингтоні та Києві, схоже, готові визнати. Відповідно до зображень, які дослідив The Post, російські війська захопили щонайменше два MRAP після операції.

Підготував: Сергій Дага