13:15 / 03.05.2023 Общество

ПЦУ скоро почне календарну реформу: Епіфаній назвав термін

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Восени Українська греко-католицька церква перейде на новий стиль святкування. Православна церква України теж планує здійснити такий перехід.

Коли саме це може статися, розповів предстоятель ПЦУ, митрополит Епіфаній, пише Gazeta.ua.

За його словами, Православна церкви очікує на Архієрейський Собор, який має відбутися у травні, де порушать це питання і стане відоме рішення.

"Думати над календарною реформою і робити відповідні кроки в цьому напрямку ми насправді розпочали давно. Ми обрали стратегію виважених і поступових кроків, щоб підготувати паству й не отримати церковного розділення через це питання, приклади чого, на жаль, є у світі. Тепер наші парафії вже можуть обирати, якого календаря дотримуватися. У травні на Архієрейському Соборі ми винесемо загальноцерковне рішення щодо цього", - зазначив Епіфаній.

Також він пояснив, що втілення цієї реформи дасть змогу перейти на більш точний календар та уникнути в майбутньому поступового зміщення нерухомих свят.

"І хоч на цьому шляху ще залишаються деякі труднощі, проте переконаний, що з Божою допомогою ми їх вирішимо. Адже мета в нас насправді блага – якнайкраще свідчити світло Христової істини. Для цього ми й робимо переклади й редакції певної церковної літератури й упроваджуємо відповідні церковні реформи. Однак це, звісно, не стосується православного віровчення, яке є незмінним", - додав він.

Підготував: Сергій Дага