14:54 / 29.04.2023 Общество

Кримінальна справа проти екс-власника "Дельта банку" Миколи Лагуна може розвалитися у суді

Рішення  Печерського суду м. Києва вчергове загрожує здійсненню правосуддя в державі. Резонансна справа по звинуваченню колишнього власника "Дельта Банку" Миколи Лагуна в особливо тяжкому злочині щодо зловживання службовим становищем та заволодіння майном в особливо великих розмірах може розвалитись в суді.

Про це повідомляється в розслідуванні на сайті Lenta.UA

Підозру Миколі Лагуну Генеральна прокуратура оголосила ще в жовтні 2021 року. Йому інкриміновано заволодіння чужим майном на суми, які вимірюються в мільярдах, та загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Слідство завершено, справу  із 16 томів передано до суду, 11 квітня 2023 року про це повідомили в пресі. На 17 травня Шевченківський районний суд м. Києва призначив перше засідання.

Втім ухвала судді Печерського районного суду Бусик О.Л. від 28 лютого, яка була винесене за кілька днів до передачі всієї справи до суду,  містить припис  "зобов’язати уповноважених осіб Офісу Генерального прокурора…прийняти постанову про закриття кримінального провадження  в зв`язку із закінченням строків досудового розслідування".   

Постає питання, чи не стане це рішення, прийняте за результатом розгляду скарги адвокатів,  причиною  звільнення Лагуна М.І. від відповідальності та кримінального переслідування.

Як твердить видання, це – не перше одіозне рішення судді Бусик О.Л. В серпні 2022 року  суддя Бусик О.Л.  ухвалила одне з рішень, яким з-під арешту звільнено активи одіозного російського олігарха Віктора Пономарчука.

Що ж саме порушила суддя Бусик О.Л. розглядючи скаргу адвокатів Лагуна читайте в матеріалах розслідування на сайті Lenta.UA.

 Цікавим також залишається питання  - чи з’явиться в суд обвинувачений Микола Лагун?  Не зважаючи на домашній арешт, він давно вже за межами України. При цьому не зрозуміло, чому ні суд, ні  слідчі органи не оголосили  його в розшук?