05:58 / 24.05.2022 Общество

До вересня російська армія буде розбита, – військовий Малькольм Ненс

Фото: Малкольм Ненс

Малькольм Ненс, колишній офіцер розвідки військово-морського флоту США, аналітик, який зараз героїчно бореться за Україну в Інтернаціональному легіоні, виступив на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Він заявив, що до вересня поточного року війна закінчиться, а російська армія буде розбита, повідомляють Podrobnosti. 

Основні тези його виступу:

  • Міжнародний компонент цієї війни - люди з 52 або більше країн.
  • Ми віддали наше життя, ми закинули свої кар'єри, ми прийшли сюди, тому що у нас є бойовий досвід, ми хочемо допомогти народу України у найбільш фундаментальному аспекті - ми тут, щоби віддати своє життя на захист народу України.
  • У моїй оцінці ситуації вторгнення я зрозумів, що росіяни повністю скидають із рахунків українську армію та український народ. Я зрозумів головне…: Ці люди боротимуться! Цей народ боротиметься! І я був до вторгнення переконаний, що Росія зазнає невдачі!
  • Росія дуже багато наробила, для мене це було вже занадто! Я покинув роботу, я кинув кар'єру з чудовою зарплатнею, і прийшов сюди, щоб боротися як воїн! Я тут не як журналіст, я не вимовляю промови, я захисник України та воїн!
  • На рівні війни – я теж можу сказати вам добрі новини. Росія програє цю війну. Вони не виграють її. Вони зараз зазнають великих втрат. Я говорю вам це не як людина в українській формі, я говорю це як людина, яка має 36 років оцінки, розвідки в бою. Ця армія розбита. Вони окопуються на півдні, думають, що зможуть утримати територію в Донецьку, Луганську, Херсоні, як і в Криму. Якщо Збройні Сили України продовжать отримувати потрібну зброю: системи залпового вогню, ракети Patriot, системи ППО. Якщо ми дамо їм винищувачі, якщо ми продовжуватимемо цей потік боєприпасів, я дам вам один єдиний результат - що до вересня цього року - і це моя оцінка, не Міністерства оборони - я спостерігаю динаміку цієї нації - до вересня цього року російська армія буде розбита. Розбита - значить, що вони не захочуть вийти з окопів, не захочуть навіть підійти до танка. Вони побояться навіть сісти у гелікоптер, бо це буде смертний вирок.

Підготував: Сергій Дага