11:21 / 23.05.2022 Общество

Бронь працівників від мобілізації: Мінекономіки спростить подачу заявок

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Мінекономіки працює над удосконаленням механізму подання заявок на бронювання від призову цінних для підприємства фахівців. Зокрема планується переведення його в онлайн-режим. Про це повідомив заступник міністра економіки Олександр Грибан виданню Forbes, передають Podrobnosti. 

Вже зараз працюємо над удосконаленням механізму подання та розгляду заяв. Зокрема, будемо переводити його в режим онлайн, що прискорить та автоматизує увесь процес. Апліканти зможуть подавати заяви через спеціалізований підрозділ сайту Мінекономіки.

Для забезпечення роботи відповідного інструменту планується синхронізувати бази даних Генштабу ЗСУ, Міністерства оборони й територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Людина, яка від компанії займається бронюванням співробітників, буде реєструватися у програмі через електронний підпис і подаватиме заявку. В програмі відобразять критерії, яким вона має відповідати. Далі заявка пройде погодження в Міністерстві оборони і протягом кількох днів буде ухвалено рішення.

Потім ці дані потраплять до єдиного електронного реєстру, який буде доступний Генеральному штабу й територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки. Тобто всі учасники процесу отримають однакову інформацію. Очікуємо, що вже протягом найближчих місяців ця система запрацює.

Заступник міністра повідомив, що завдяки запровадженим нововведенням буде мінімізований людський фактор під час обробки документів.

Результатом стане мінімізація людського фактору під час обробки документів і суттєве пришвидшення всіх процедур, пов’язаних з бронюванням. Заявки оброблятимуться до трьох днів. В умовах війни оперативність має надзвичайне значення.

Він зазначив, що у подальшому доступ до нової системи бронювання цілком можливий і через "Дію". Відповідна спільна робота з Мінцифрою наразі триває.

Підготував: Сергій Дага