21:30 / 18.04.2022 Общество

Батьки розшукують своїх діток, яким не пощастило служити на "Москві"

Фото: 24 канал

Жителька Криму Юлія Цивова розповіла, що її 19-річний син Андрій служив на флоті як матрос термінової служби і після краху крейсера "Москва" перебуває у списку зниклих безвісти. Мати 20-річного матроса Микити Сиромясова Олеся Дубініна, яка мешкає в Севастополі, також не може знайти сина.

Як повідомляє BBC, міноборони Росії досі не коментує дані щодо можливих жертв після потоплення флагманського крейсера Чорноморського флоту.

"Вони (військові) говорили, що немає його (на місці бойових дій). "Цього не може бути, що він там", - сказали вони мені. Але це якісь формулювання військкомату... Я їм говорю: чому там вони? А вони: "Та не може бути!" Сказали, що не може бути, щоб строковики були на тому кораблі... Я кажу, ну як не може, якщо я знаю, що вони туди плавають! Вони прийдуть на тиждень (в порт окупованого Росією Севастополя), постоять і знову йдуть у море", - каже матір рашиста.

Видання BBC надіслало до російського Міноборони запит із проханням прокоментувати інформацію про списки зниклих безвісти, а також перебування Андрія Цивова та інших військовослужбовців строкової служби на борту "Москви". Відповіді на запит ще немає.

Користувачка ВКонтакте Уляна Тарасова у неділю також повідомила, що її син зник безвісти на крейсері "Москва". Мати матроса строкової служби Микити Сиромясова Олеся Дубініна дізналася про те, що крейсер "Москва" горить із соцмереж. З офіційних повідомлень випливало, що екіпаж евакуйовано, і Дубиніна не хвилювалася. Але пізніше виявилося, що він також "зник безвісти".

Підготувала: Ніна Петрович