21:26 / 15.06.2021 Общество

"Гіві - мій герой": митник Щуцький оформив свій автопарк на украінофобку Вегманн (ВІДЕО)

В.о. директора Департаменту ризиків Держмитслужби Олександр Щуцький приховав від НАЗК дві елітні автівки, якими він користується, а також їх справжнього власника. Машини оформлені на уродженку Сум Марину Вегманн, яка веде у мережі Фейсбук антиукраїнську агітацію та відкрито підтримує сепаратистів. Тобто державний діяч Щуцький фінансує підривну діяльність проти України? Про це йдеться в розслідуванні програми «Гроші» пише «Obozrevatel».

Журналісти прослідкували за держслужбовцем Щуцьким та встановили, що він регулярно приїжджає до центрального офісу ДМСУ на Audi SQ7 із номерами ВМ5000ВМ. Машина 2017 року випуску, коштує біля 100 тисяч доларів, і її не має в декларації Щуцького, відмічають журналісти.

Також в його деклараціях не має іншої Audi - Q7 з тим же номером ВМ5000ВМ, на якій Щуцький точно їздив минулого року: це зафіксували поліцейські, яку штрафували Щуцького за перевищення швидкості на Одеській трасі.

Натомість чиновник вказав, що орендує іншу автівку – Audi a7, а її власницею є Марина Вегманн. Попри те що Щуцький неправильно написав в декларації по-батькові Вегманн (Сергіївна замість Валеріївна), журналісти знайшли цю жінку.

З’ясувалось, що Марина Вегманн, 1980 року народження, мешкала в Сумах, де свого часу працював керівником митниці Щуцький. Жінка останні роки нібито живе не в Україні, працює у дьютіфрі, і дуже не любить Україну і українців. А особливо ненавидить українську армію. Про це вона пише у своїх соцмережах, зокрема: «Мне моя страна ничего не дала. … И я бы за неё никогда не пошла воевать! Моя страна - православная Россия! Я люблю её и люблю её президента! А вы пропадайте в своём так называемом АТО».

Як видно на сторінці орендодавиці митника Щуцького у фб, Вегманн відкрито підтримує Пореченкова, що стріляв в українських солдат. Вона нахвалює Путіна, а українців називає нещасними, бідними людьми, що страждають через відсутність розуму.

Автори розслідування підкреслюють, що для Вегманн навіть вбивця «Гіві» - це справжній кумир, вона прямо пише: «А гиви мой кумир».

Топ-чиновник Щуцький не пояснив журналістам природу своїх зв’язків з людиною, що відкрито пропагує антиукраїнські цінності.

З цього приводу журналісти «Грошей» офіційно звернулись до спецслужб, що протидіють сепаратистам, з запитанням: які відношення, окрім «автомобільних», український державний діяч ТОП-рівня має з людиною, що веде відверто антиукраїнську пропаганду?!

І чи не є це з боку Щуцького фінансуванням підривної діяльності та державною зрадою?