21:12 / 13.05.2020 Общество

Мороз прийде в Україну найближчими днями

Після дощів і заморозків в Україну з півдня прийшов антициклон.

Тому сьогодні майже на всій території країни буде сонячно й сухо, а низький атмосферний тиск змінився підвищеним, повідомила синоптикиня Наталка Діденко на сторінці у Facebook.

Утім, завтра знову повернеться циклон з атмосферними фронтами. 14 травня у північних, західних областях знову дощитиме, опади дійдуть до Вінниччини, а надвечір - до центральних областей та Одещини. Можливі грози. На сході, значній частині півдня, у Дніпрі та районах суттєві опади завтра малоймовірні.

"Вітер в Україні буде південно-західним, поривчастим. Найближчої ночі буде холодно, +4...+9 градусів. Проте хмарність, яка прийде з фронтом, прикриє небо і захистить від заморозків. А ось на північному сході та сході України, де очікуються прояснення, є ймовірність заморозків 0-3 градуси. У центрі посилення вітру також може врятувати від `нулів` та `мінусів`", - пише Діденко.

За її словами, завтра вдень на крайній півночі очікується +9 +13 градусів, у більшості північних областей - +12...+16 градусів. У центральних областях - +17...+22 градуси, на Вінниччині - до +25 градусів. На сході України: +16 градусів - на Харківщині, +18...+22 градуси - на Луганщині та Донеччині. На півдні, у прибережних районах, - +17...+20 градусів, на континентальній частині - +20...+25 градусів. На Волині та Рівненщині - +10...+12 градусів, у більшості західних областей - +12...+18 градусів, на Закарпатті - до +22 градусів. У Чернівецькій області можлива спека, яка завтра пануватиме в Молдові та Румунії, там, імовірно, подекуди - до +27 градусів.

У Києві очікується збільшення хмарності, дощитиме, вночі +7, +8 градусів, удень у столиці - +13...+14 градусів.