06:27 / 31.08.2018 Шоу-биз

У Венеції проходить ювілейний міжнародний кінофестиваль

Цього року Венеціанський міжнародний кінофестиваль триватиме до 8 вересня

29 серпня, прем’єрою фільму «Людина на Місяці» (First Man) американського режисера Дем’єна Шазелла відкрився 75-й Венеціанський міжнародний кінофестиваль, повідомляє 1NEWS.

В основній конкурсній програмі фестивалю – 21 фільм, в тому числі нові роботи братів Коен, Луки Гуаданьїно, Йоргоса Лантімоса, Майка Лі, Альфонсо Куарона, Жака Одіара та Олів’є Ассаяса.

Ще 19 фільмів братимуть участь в конкурсній програмі «Горизонти», серед них стрічка «Людина, яка здивувала всіх» російських режисерів Наталії Меркулової і Олексія Чупова.

Поза конкурсом на фестивалі, зокрема, покажуть випущений стрімінг-сервісом Netflix фільм «Інша сторона вітру» (The Other Side of the Wind), який знімав в 1970-х роках Орсон Уеллс, і мюзикл Бредлі Купера «Зірка народилася» (A Star Is Born) з Леді Гагою в головній ролі, а також «Процес» Сергія Лозниці і «Акварель» Віктора Косаківського.

Цього року Венеціанський міжнародний кінофестиваль триватиме до 8 вересня. Голова журі фестивалю – мексиканський режисер Гільєрмо дель Торо, почесні нагороди «Золотий лев Святого Марка» за внесок в кінематограф отримають британська актриса Ванесса Редгрейв і канадський режисер Девід Кроненберг.