16:06 / 01.04.2024 Шоу-биз

Режисера "Оппенгеймера" Крістофера Нолана посвятять у лицарі

Фото: Крістофер Нолан і Емма Томас 

Кінорежисер Крістофер Нолан та його дружина кінопродюсерка Емма Томас отримають лицарське звання і титул дами відповідно. Подружжя вшанують за значні досягнення в кіномистецтві. Про це пише ВВС.

На 96-й премії "Оскар" фільм Нолана "Оппенгеймер" переміг у семи номінаціях. Він отримав і головну статуетку як найкращий фільм. Емма Томас була продюсеркою "Оппенгеймера". Також подружжя разом працювало над фільмами "Тенет", "Дюнкерк", "Інтерстеллар", "Бетмен: Початок" та іншими.

Новина про аколаду подружжя несподівана, оскільки такі титули вручають двічі на рік — один раз на Новий рік, а потім у день народження короля Великої Британії Чарльза III, який зазвичай вручає нагороди. Проте іноді звання вручають за межами "розкладу" за особливі досягнення, часто повʼязані зі спортом і мистецтвом.

Нагороди офіційно вручають на церемонії в Букінгемському палаці, часто особисто британським королем. Однак зараз король Чарльз ІІІ не виконує жодних королівських обовʼязків, оскільки проходить курс лікування від раку.

Підготував: Сергій Дага